Kategorier
Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 30 56 56 85

Send os en e-mail
Nyhedsbrev

Der er 57 varer.

Sikkerhedsudstyr til kajak 

På kajakturen er det vigtigt at have styr på sikkerhedsudstyret! Uanset hvor lang turen er, kan der ske uheld. Forberedelse og sikkerhedsudstyr er den bedste måde at redde dig selv i en kritisk situation. Hos Kajakbiksen har vi alt i sikkerhedsudstyr til kajak og kano, så du kan føle dig tryg og sikker, mens du er på vandet. Her finder du blandt andet pagajflydere, pumper, trækliner, termotæpper, kompas, næseklemmer og andet nyttigt sikkerhedsudstyr, der kan være afgørende for din sikkerhed. Se vores udvalg af sikkerhedsudstyr til kajak og kano her eller besøg vores butik i Rudkøbing!

Tips til at være sikkker på kajakturen

- Medbring altid en pagajflyder og en pumpe, når du sejler alene eller sammen med en makker.

- Svømmevesten er obligatorisk, selvom du er en god svømmer. Er vandtemperaturen under 10 gr. C. skal du supplere med en våddragt, der giver dig lidt længere tid til entring af kajakken efter en kæntring. Alternativt kan du også bruge en tørdragt, der giver den optimale bekyttelse mod kulden, husk blot at have tilstrækkeligt med mellembeklædning i form at uldundertøj og "bamsedragt".

- En trækline kan være afgørende, hvis I overraskes af dårligt vejr eller der er en, der er for træt til at ro og skal have et "lift".

Hvad du skal have med, afhænger af flere ting.
Ror du alene eller er I flere sammen, hvad er dit erfaringsniveau og hvordan er vejret, er det vinter eller sommer.

Som udgangspunkt, skal du være klædt på til vejret, hav også om sommeren en vind- og vandtæt rojakke med.
Desuden bør du have en pumpe og et paddel float med, liggende på dækket eller i cockpittet, så du kan n det, når du ligger i vandet efter en kæntring. Er I flere afsted sammen, vil det være nok, hvis I to om at deles om udstyret.
Det kan også være godt at have en trækline med. Denne bruges til at bugsere en træt eller skadet makker, der har brug for hjælp til at komme videre, men er for træt til at klare turen videre ved egen hjælp.
Ror man i dårligt vejr eller om vinteren, vil der være flere andre ting, der kan være nødvendige.
Dette kan være lys til brug om aftenen eller i usigtbart vejr. Sørg her for at vælge lanterner med hvidt lys og tilstrækkelig styrke og placer lanternen så højt som muligt og hvor den ikke blænder dig selv. Ofte kan en lygte fastgøres bag på vesten.
Ror du meget under krævende forhold, er der desuden en række ting, der skal med i kajakken. Herunder kan nævnes nødblus, VHF radio, nød-shelter til to eller flere personer, kortere og længere bugserliner, nødluger og reparationsgrej til kajakken.
Det vigtigste er dog at være godt forberedt: Undersøg hvordan vejret vil blive og bliv hjemme, hvis det ser for dårligt ud.
Brug appen SejlSikkertAlarm på din mobil og lag besked hos en kontakt på land, der kan følge din rute og i værste fald slå alarm, hvis du ikke kommer frem til aftalt tid.

Har du brug for mere information, stå vi naturligvis til rådighed med råd og vejledning.

Varer sidevis

Varer sidevis